top of page

Special Deals

Workshops en trainingen

Ben je op zoek naar een workshop of training op het gebied van consumenten- of reisrecht? Astrea biedt workshops en trainingen aan waarbij de vertaalslag wordt gemaakt tussen theorie en praktijk!

 

Als bedrijf is het onderhouden van kennis van groot belang. Zeker op het gebied van consumentenrecht en reisrecht is het van belang om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Astrea biedt trainingen en workshops aan om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen één van deze rechtsgebieden.

Door onze jarenlange ervaring, hebben wij interactieve bijeenkomsten kunnen creëren, die wij zowel bij jou op locatie  als online kunnen geven. De workshops en trainingen die wij aanbieden zijn altijd veelzijdig en wij zorgen voor zo veel mogelijk voorbeelden vanuit de praktijk.

Ben je op zoek naar een op maat gemaakte workshop of training? Laat het ons weten! Samen met jou gaan we op zoek naar de ideale workshop of training die het beste aansluit bij jouw bedrijf. Daarbij worden de mogelijke onderwerpen en de tijdsduur van de workshop of training bekeken.

Workshops reisbranche
Workshop ‘reis door het recht’ (incl. het handboek ‘reis door het recht’)

Een workshop over de ANVR-voorwaarden, de DBC-regeling en aansprakelijkheid binnen de reisbranche. Voor iedereen die zich bezighoudt met het klantcontact en alles wil weten over de rechten en plichten van een reisorganisatie. Duur: 3 uur.

Workshop ‘klachtafhandeling binnen de reisbranche’

Natuurlijk wil je niets liever dan dat jouw klant tevreden terugkomt van zijn vakantie. Niemand kan echter voorkomen dat er weleens iets misgaat. Het is van groot belang om hier goed op te reageren.

Klanttevredenheid is ontzettend belangrijk en negatieve feedback kan funest zijn, het is daarom van groot belang om goed te luisteren naar eventuele klachten en de afhandeling daarvan professioneel aan te pakken.

Deze workshop is bestemd voor iedereen die met het aannemen en/of afhandelen van klachten in aanraking komt en dit graag op een snelle, correcte en efficiënte manier wil kunnen afhandelen. Ook geschikt voor leidinggevenden. Duur: 3 uur.

Workshops webshops
 
Workshop ‘webshops en consumentenrecht’ 

Steeds meer consumenten kopen via webshops. Snel, eenvoudig en volop keus. En vaak zonder risico’s. Consumenten krijgen namelijk steeds meer rechten. Zo mogen zij hun producten retourneren zonder opgaaf van reden. Ook hebben zij recht op garantie. In deze workshop vertellen wij je alles over de rechten, maar ook plichten van consumenten. Omgekeerd komen natuurlijk ook jouw rechten en plichten aan bod. Deze workshops is zowel geschikt voor startende webshops als grotere webshops. Duur: 3 uur.

Workshop ‘klachtafhandeling’

Je verkoopt een product of dienst en gaat ervan uit dat de klant hier tevreden over is. Dit is helaas niet altijd het geval. Het is dan extra belangrijk om daar snel en adequaat op te reageren. In deze workshop leer je alles over de mogelijke redenen van het indienen van een klacht, over de verschillende soorten klachten die er zijn, maar natuurlijk ook hoe je hier het beste op kunt reageren (zowel mondeling als schriftelijk). Duur: 3 uur.

Ook (gast) colleges behoren tot de mogelijkheden!

Naast workshops en trainingen kunnen wij colleges verzorgen voor studenten van alle niveaus. Vaak wordt binnen opleidingen weinig aandacht besteed aan onderwerpen als reisrecht en consumentenrecht. Wij willen hier graag verandering in brengen! Kennis van relevante wet- en regelgeving op deze gebieden kan namelijk een verrijkende aanvulling zijn op het bestaande curriculum.

 

Colleges kunnen ingaan op verscheidene thema’s. Denk bijvoorbeeld aan algemene colleges over het reisrecht. Hierbij wordt onder andere gekeken naar wat een pakketreis precies is, op welke vergoeding een klant recht heeft bij een vluchtvertraging en wie er bijvoorbeeld aansprakelijk is bij ongevallen. Daarnaast kunnen er colleges worden gegeven over de ANVR- reisvoorwaarden en andere branchevoorwaarden. Wat staat er bijvoorbeeld in deze voorwaarden en wat zijn de rechten en plichten van de reiziger en van de reisorganisatie? Of ben je op zoek naar colleges die ingaan op verzekeringen? Voor een reis is het afsluiten van een verzekering belangrijk, maar wat is er bij zo’n verzekering gedekt en wat niet? Of wil je jouw studenten iets bijbrengen over de afhandeling van klachten? Overboekingen, kakkerlakken op een bestemming of een gemiste vlucht? Hoe ga je hier eigenlijk mee om?

 

Om deze kennis bij te brengen, bieden wij (gast)lessen aan van 45 of 90 minuten. Het verzorgen van een geheel lesblok behoort ook tot de mogelijkheden. De precieze invulling van de lessen kan in overleg met ons bepaald worden. Uiteraard kan je hiervoor contact met ons opnemen.

bottom of page