top of page

Workshops & trainingen

Workshops

Bij Astrea CS kunt u ook terecht voor diverse trainingen en workshops. Hieronder vindt u een aantal van onze mogelijkheden. Een workshop op maat? Geen probleem, wij stellen speciaal voor u een workshop samen die perfect aansluit op uw wensen.

 

Neem hiervoor contact op met 085 - 8000 520 of mail ons op info@astrea-cs.com.

Alle workshops worden bij u op locatie gegeven.

Consumentenrecht

Workshop ‘webshops en consumentenrecht’ (3 uur/ 5-7 personen)

Steeds meer consumenten kopen via webshops. Snel, eenvoudig en volop keus. En vaak zonder risico’s. Consumenten krijgen namelijk steeds meer rechten. Zo mogen zij hun producten retourneren zonder opgaaf van redenen. Ook hebben zij recht op garantie. In deze workshop vertellen wij u alles over de rechten, maar ook plichten van consumenten. Omgekeerd komen natuurlijk ook uw rechten en plichten aan bod.

Niet alleen voor starters, maar ook zeker relevant voor de grotere webshops!

 

Workshop ‘de laatste ontwikkelingen binnen het consumentenrecht’ (3 uur/ 5-7 personen)

Consumenten krijgen steeds meer rechten én (niet onbelangrijk) doen hier ook een beroep op. Voor bedrijven is het soms onduidelijk waar een klant wel of niet recht op heeft. En hoe ga je met een (aansprakelijkheid)claim om?

In deze training brengen wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het consumentenrecht. Natuurlijk toegespitst op uw branche/bedrijf.

 

Workshop ‘klachtafhandeling’ (3 uur/ 5-7 personen)

U verkoopt een product of dienst en gaat ervan uit dat de klant hier tevreden over is. Dit is helaas niet altijd het geval. Het is dan extra belangrijk om daar snel en adequaat op te reageren.

In deze workshop leert u alles over de mogelijke redenen dat een klant een klacht indient, over de verschillende soorten klachten die er zijn, maar natuurlijk ook hoe u hier het best op kunt reageren (zowel mondeling als schriftelijk). 

 

Goed luisteren naar uw klant en een serieuze, professionele aanpak, leidt tot een grotere klanttevredenheid. Ook wordt voorkomen dat klanten negatieve reclame maken voor uw bedrijf.

Deze workshop is bestemd voor iedereen die met het aannemen en/of afhandelen van klachten in aanraking komt en dit graag op een snelle, correcte en efficiënte manier wil kunnen toepassen. Ook geschikt voor leidinggevenden.

Reisrecht

Workshop ‘reis door het recht’ (3 uur/ 5-7 personen, incl. het handboek ‘reis door het recht’)

Een workshop over de ANVR-voorwaarden, de DBC-regeling en aansprakelijkheid binnen de reisbranche. Voor iedereen die zich bezighoudt met het klantcontact.  

 

Workshop ‘Nieuwe Richtlijn pakketreizen’ (3 uur/ 5-7 personen, inclusief addendum ‘Nieuwe Richtlijn Pakketreizen’)

Vanaf 1 januari 2018 treedt de nieuwe richtlijn pakketreizen in werking en per 1 juni 2018 wordt deze opgenomen in de Nederlandse wetgeving. Er verandert veel voor reisorganisaties/ reisondernemingen. Daarom is deze workshop een must voor iedereen in de reisbranche!

 

Workshop ‘klachtafhandeling binnen de reisbranche’ (3 uur/ 5-7 personen)

Natuurlijk wilt u niets liever dan dat uw klant tevreden terugkomt van zijn vakantie. Niemand kan echter voorkomen dat er weleens iets misgaat. Het is van groot belangrijk om hier goed op te reageren.

Klanttevredenheid is ontzettend belangrijk en negatieve feedback kan funest zijn, het is daarom van groot belang om goed te luisteren naar eventuele klachten en de afhandeling daarvan professioneel aan te pakken.

Deze workshop is bestemd voor iedereen die met het aannemen en/of afhandelen van klachten in aanraking komt en dit graag op een snelle, correcte en efficiënte manier wil kunnen afhandelen. Ook geschikt voor leidinggevenden.

Algemeen

Workshop schriftelijke communicatie (2 uur/ 5-7 personen)

Het schrijven van een (zakelijke) e-mail of brief vergt ervaring. Tijdens deze workshop geven wij aan de hand van tal van voorbeelden diverse handvaten voor het schrijven van een goede zakelijke brief. Uiteraard toegespitst op uw branche.

 

Workshop grammatica en spelling (2 uur/ 5-7 personen)

Een opfriscursus spelling en grammatica.

bottom of page